Microsoft'tan İlginç İstek: Windows 11 Güncellemesini Yüklemeyin
Ana Sayfa - Blog
  • 781 Görüntülenme

Microsoft'tan İlginç İstek: Windows 11 Güncellemesini Yüklemeyin

Microsoft, özellikle NET 3.5 Framework destekli bazı uygulamaların çökmesine neden olduğu anlaşılması üzerine Windows 11 için harekete geçti. Kullanıcıları, Windows 11 güncelleştirmesi KB5012643'ü kaldırmaları konusunda uyarmak zorunda kaldı.

WindowsLatest'in açıkladığı gibi, Windows 11 için isteğe bağlı bir güncelleme olan KB5012643, işletim sistemine çeşitli düzeltmeler getiriyor. Ancak bazı kişiler, NET 3.5 çerçevesine dayanan uygulamaların -ki bu oldukça az- yükledikten sonra çökmekte olduğunu bildiriyor.

Her kullanıcı etkilenmemiş ve .NET kullanan tüm uygulamalar çökmemiş olsa da, sorun Microsoft'un bir mesaj göndererek güncellemeyi kaldırmalarını söylemesine yetecek kadar yaygındı.

Windows 11 KB5012643 güncellemesi nasıl kaldırılır?

Güncellemeyi kaldırmak için Başlat menüsünü açın ve ardından 'Windows Update Ayarları' yazın. Bu bölümde, "Windows Update"i ve ardından "Güncelleme Geçmişini Görüntüle"yi tıklayın.

Ardından "Güncellemeyi Kaldır"ı tıklayın, KB5012643'ü seçin ve son olarak "Kaldır"ı tıklayın. Microsoft'un açıklamasına göre bunları yapmak sorunu çözecek. KB5012643 güncellemesinin düzelttiği diğer sorunların geri döndüğünü görebilirsiniz.
 

  1. Başlat butonuna tıklayın ve Windows Update Ayarları'nı arayın.
  2. Windows Updates penceresinde Güncelleme Geçmişini Görüntüle seçin.
  3. Güncellemeyi Kaldır'ı seçin. Listede KB5012643’ü bulun. 
  4. Bu güncellemeyi seçin ve Kaldır'a tıklayın.

Kullanıcıları bir güncellemeyi kaldırmaları için uyarmak, en iyi durumda bile yeterince utanç verici görünüyor. Ancak Microsoft'un geçtiğimiz birkaç yıl öncesine kadar bozuk Windows 10 güncellemeleri yayınladığını göz ardı etmemek lazım.

Çözdüğünden daha fazla soruna neden olan bu tehlikeli Windows 10 güncellemeleri, Windows 10'un itibarına büyük zarar verdi. 

Microsoft'un bu sorunları çözmesini düzelten yeni bir KB5012643 güncellemesi yayınlayacağı da düşünülüyor.

Windows 11 güncellemelerini kurmalı mıyım?

En azından KB5012643, insanların manuel olarak yüklemesi gereken isteğe bağlı bir güncellemeydi. Bu durum, potansiyel olarak etkilenen kullanıcı sayısının, otomatik olarak yüklenen zorunlu bir güncelleme olmasına kıyasla çok daha düşük olacağı anlamına geliyor.

Microsoft yüz kızartıcı bir güncelleme yayınlamasına rağmen, soruna hızlı yanıt vermesi ve şeffaflığı da takdir edilmeli. Bunun sadece bir sürümlük bir hata olduğunu ve Windows 11 güncellemeleri için kötüye işaret olmadığını umuyoruz.

Benzer Yazılar

Elon Musk Sonunda Dediğini Yaptı! Twitter Yönetimi, Satın Alma Teklifini Kabul Etti!

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'ın, Twitter'ı satın almak için sosyal medya şirketinin yönetim kuruluyla görüşmelere başladığı bildirildi. The New York Times'ın habe..

Instagram Mavi Tik Nasıl Alınır ?

Herkese merhaba değerli okuyucular; Dijital dünyanın sürekli gelişmesi sonrası sosyal medya da bir çok iyi ve kötü özellikler ortaya çıkmaktadır. Bu özellikler günümüz de bir kı..

Instagram Yapaydan Kapatılan Hesap Nasıl Açılır ?

Instagram üzerinde bulunan açıklar sayesinde bir çok kullanıcı yapay yöntemleri kullanarak çok kolay bir şekilde Instagram algoritmasına uygun olmayan şikayetler ile hesapları kapa..

Instagram Meta Aboneliği Aktif !

Merhaba sayın internet gezginleri; Meta şirketi Facebook ve Instagram'ı bir birine bağladıktan sonra olağan üstü işler yapmaya devam ediyor. Her gün yapılan onlarca arge ve ç..

Yorumlar

disqus code
İletişime Geç