Instagram Mavi Tik Nasıl Alınır ?
Ana Sayfa - Blog
  • 1688 Görüntülenme

Instagram Mavi Tik Nasıl Alınır ?

Herkese merhaba değerli okuyucular;

Dijital dünyanın sürekli gelişmesi sonrası sosyal medya da bir çok iyi ve kötü özellikler ortaya çıkmaktadır. Bu özellikler günümüz de bir kısım için faydalı olsa da bir kısım insan için oldukça zararlı olmaktadır. Türkiye de ve dünya da en çok aktif olarak kullanılan sosyal medya platformu olan Instagram da ise bu durum mevcuttur. Hesap oluşturulması sadece saniyeler süren Instagram'da hergün binlerce yeni hesap oluşturulurken oluşturulan bu hesaplar arasında ise sahte ve taklit hesaplar bulunabilmektedir. Bu hesaplar mevcut bir kişinin fotoğraflarını izinsiz ve kötü amaçla paylaşabilirken bazen de sadece o kişinin hayranlığına karşı açılan hesap olabilmekte. İşte bu durumda kimin gerçek kimin sahte olabildiğini anlamak için Instagram'ın çıkardığı "Mavi Tik" özelliğini bu yazıda sizlere anlatacağım.

Instagram gerçek kişiler ile sahte kişileri ayırmak için onaylanmış yani bir farklı isimle doğrulanmış hesapları diğer kişilerden ayırmak için bir rozet vermektedir. Bu rozetin bilinen adı türkçede "Mavi Tik" dir. Peki bu mavi tik her kişiye veriliyor mu ? Cevabı tabiki de hayır. Instagram mavi tik özelliğini sadece çok tanılan kişilere vermektedir. (sanatçı, siyasetçi, sporcu, fenomen, iş adamı, kurumsal şirketler vb.) Bunun amacı ise bu kişilerin irtibarının zedelenmesini önleyip sahte kişiler arasından kolayca farkedilebilir hale gelmesidir. Eğer tanınmayan bir kişi iseniz mavi tik almak oldukça zor ama imkansız değildir. Peki bizler mavi tik alabilmek için bu zorluğu nasıl mı aşmalıyız ? Cevabı ise aşağıda...

Mavi Tik İçin Takipçi Sayısı Önemli Mi ?

Hayır, mavi tik alırken veya mavi tik başvurusu yaparken Instagram sizin takipçi sayınıza veya paylaşımlarınıza bakmaz. İnstagram bağlı olduğu arama motorunda ki etkileşiminize bakmaktadır. Doğal olarak milyon takipçiniz olsa bile arama motorunda size ait bilgiler yeterli sayıda yok ise maalesef mavi tik alamazsınız. Diğer bir yandan ise takipçi sayınız 5-10 bile olsa başvurduğunuz zaman arama motorunda sizin hakkındızda bir çok sonuç çıkıyorsa Instagram hesabınızı doğrulamaya yardımcı olacaktır.

Mavi Tik Başvurusunu Nereden Yaparım Ve Ne Gerekir ?

Mavi tik başvurunuzu Instagram uygulması üzerinden yapabilirsiniz. Hesabınızın ayarlar kısmına girip önde "Hesap" daha sonra "Doğrulama Talebi" diyerek başvurunuzu gerçekleştirebilceğiniz ekrana giriş yapabilirsiniz. Burada istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru girmelisiniz. Başvuru sırasında istenen kimlik ve evraklar hesap sahibine ait olmalıdır aksi halde değerlendirmeye alınmamaktadır.

Tanınan Biri Değilim Mavi Tik Alabilir Miyim ?

Evet mavi tik alabilirsiniz. Instagram sadece tanınan kişilere mavi tik vermektedir ve sizlerde kendinizi tanıtarak mavi tik alabilirsiniz. Peki bu işlem nasıl mı oluyor ?

1) PR Çalışmaları
PR Çalışmaları adınızın veya işletmenizin adını öne çıkaracak bir çalışma biçimidir. PR çalışması yapacak bir ajans bulup bir çalışma paketi almalısınız. PR çalışmasının amacı marka bilinirliği olan ve günlük çok fazla aranan web sitelerinde veya televizyon kanallarında adınızın geçirilmesiyle olmaktadır. Türkiye üzerinde ki büyük haber siteleri, web siteler, televizyon kanalları belirli ücret ile sizlerin adına makaleler ve içerikler yazıp paylaşabilmektedir. Bu paylaşım sayısı google arama motorunda görüneceğinden Instagram sizi araştırırken bu verileri dikkate alacaktır. Bu yüzden PR çalışmanız ne kadar kaliteli ve fazla kaynaklardan olursa o kadar kolay bir şekilde mavi tik alabilirsiniz.

2) Wikipedia ve Alternatifleri

Dünyada en çok araştırma yapılan Wikipedia sitesi %99 olarak bilinen kişilerin konusunu barındırmaktadır. Arama hacmi çok fazla olan Wikipedia da adınıza açılmış bir sayfa var ise mavi tik alımınız kolay olacaktır. Buraya sayfa açılmasını ücretli olarak yapan ajanslar mevcuttur.

Sadece yukarıda ki yöntemleri kullanarak Instagram mavi tik alma işleminizi herhangi bir ajans ile çalışmadan yapabilirsiniz. Unutmayın ki başvuru yapacağınız isim soyisim google arama motorunda ne kadar fazla sonuç çıkartıyorsa mavi tik başvuru sonuç onayınız o kadar yüksek olacaktır.

Benzer Yazılar

Elon Musk Sonunda Dediğini Yaptı! Twitter Yönetimi, Satın Alma Teklifini Kabul Etti!

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'ın, Twitter'ı satın almak için sosyal medya şirketinin yönetim kuruluyla görüşmelere başladığı bildirildi. The New York Times'ın habe..

Instagram Mavi Tik Nasıl Alınır ?

Herkese merhaba değerli okuyucular; Dijital dünyanın sürekli gelişmesi sonrası sosyal medya da bir çok iyi ve kötü özellikler ortaya çıkmaktadır. Bu özellikler günümüz de bir kı..

Instagram Yapaydan Kapatılan Hesap Nasıl Açılır ?

Instagram üzerinde bulunan açıklar sayesinde bir çok kullanıcı yapay yöntemleri kullanarak çok kolay bir şekilde Instagram algoritmasına uygun olmayan şikayetler ile hesapları kapa..

Instagram Meta Aboneliği Aktif !

Merhaba sayın internet gezginleri; Meta şirketi Facebook ve Instagram'ı bir birine bağladıktan sonra olağan üstü işler yapmaya devam ediyor. Her gün yapılan onlarca arge ve ç..

Yorumlar

disqus code
İletişime Geç