NFT Pazarında İnanılmaz Düşüş! Balon Patladı mı?
Ana Sayfa - Blog
  • 644 Görüntülenme

NFT Pazarında İnanılmaz Düşüş! Balon Patladı mı?

Son çıkan raporlar, tam gelişmiş bir NFT pazarının çöküşü artık olasılık alanında olduğunu gösteriyor.

Yüksek faiz oranları yatırımcıları riskli ve spekülatif bahislerden kaçınmaya sevk ettiğinden, blok zinciri teknolojisine dayanan dijital tokenler (NFT) artık çok daha az talep görüyor gibi görünüyor. 

NFT'lerin somut değeri, teknoloji meraklıları arasında her zaman hararetle tartışılan bir konu oldu. Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerinin yükselişiyle eş zamanlı olarak, bu değiştirilemez tokenler genellikle blok zinciri teknolojisinden ortaya çıkan bir sonraki büyük şey olarak lanse edildi.

Fakat ne yazık ki, istatistikler NFT pazarının olası bir çöküşüne işaret etmeye başladı. Bu umutlar ve hayaller şimdi oldukça ani bir sona yaklaşıyor gibi görünüyor.

NFT pazarı kullanımı %92 düştü

The Wall Street Journal tarafından NonFungible.com tarafından toplanan verilere atıfta bulunan yeni bir rapora göre, NFT satışları Eylül 2021'den bu yana %92 düştü. Sadece sekiz ay önce, günlük olarak ortalama 225.000 NFT satıldı.

Bu günlük ortalama şu anda yalnızca 19.000 kayıtlı satışa gerilerken, NFT pazarındaki aktif cüzdan sayısı da Kasım 2021'e göre %88 düşüşle 14.000'e çekilmiş durumda.

Geçtiğimiz birkaç ay boyunca bazı raporlar, artan sayıda NFT alıcısının yatırımlarının başlangıçta umdukları kadar değerli olmadığını fark ettiğini zaten ortaya koymuştu.

NFT'lerin yeni geleceği, teknolojinin kripto para birimindeki iniş ve çıkışlardan kurtulduğunu görmeli ve daha fazla insanın etkileşimde bulunmak için fiat para birimini kullanmaya alışmasını sağlamak zorunda. 

Yatırımcılar, NFT'lerde -sanatsal değerin yanı sıra gerçek kullanımları olan- daha fazla fayda görmek istiyor. Ayrıca Ethereum'dan Solana, Wax ve Flow gibi daha istikrarlı, çevresel ve ekonomik blokajlara doğru bir sapma olmalı. 

NFT ile ilgili heyecan sona eriyor gibi görünüyor ve NFT alanındaki birçok kişi bunu memnuniyetle karşılamak zorunda. Çünkü bir sonraki adım gerçekten ilginç olabilir.

Benzer Yazılar

Elon Musk Sonunda Dediğini Yaptı! Twitter Yönetimi, Satın Alma Teklifini Kabul Etti!

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'ın, Twitter'ı satın almak için sosyal medya şirketinin yönetim kuruluyla görüşmelere başladığı bildirildi. The New York Times'ın habe..

Instagram Mavi Tik Nasıl Alınır ?

Herkese merhaba değerli okuyucular; Dijital dünyanın sürekli gelişmesi sonrası sosyal medya da bir çok iyi ve kötü özellikler ortaya çıkmaktadır. Bu özellikler günümüz de bir kı..

Instagram Yapaydan Kapatılan Hesap Nasıl Açılır ?

Instagram üzerinde bulunan açıklar sayesinde bir çok kullanıcı yapay yöntemleri kullanarak çok kolay bir şekilde Instagram algoritmasına uygun olmayan şikayetler ile hesapları kapa..

Instagram Meta Aboneliği Aktif !

Merhaba sayın internet gezginleri; Meta şirketi Facebook ve Instagram'ı bir birine bağladıktan sonra olağan üstü işler yapmaya devam ediyor. Her gün yapılan onlarca arge ve ç..

Yorumlar

disqus code
İletişime Geç